Amela szelet (diós)

  • 2018.11.23.
  • 9

A tészta hozzávalói:50 dkg liszt1 tasak sütőpor5 evőkanál cukor1 tasak vaníliás cukor5 tojás sárgája25 dkg margarinegy csipet sóElőször a tojások sárgáját a cukrokkal jó habosra kavarom, majd apránként hozzáadom a puha margarint. Ha már teljesen sima az egész, beledolgozom a sütőporos lisztet. Az átgyúrt tésztát ketté veszem, az egyik felét vékonyra nyújtom és kibélelek vele egy 35x35 cm-es tepsit, amit előzőleg margarinnal kikenek, liszttel megszórok. A tészta másik felét ketté veszem és külön-külön folpackba csomagolva fagyasztóba rakom.A töltelék hozzávalói:20 dkg durvára vagdalt dió5 tojásfehérje20 dkg cukor5 evőkanál baracklekvárpici só vagy citromléA tojások fehérjét egy pici sóval vagy citromlével felverem, majd apránként hozzáadva a cukrot nagyon kemény habbá verem. Hozzákeverem az 5 evőkanál baracklekvárt és a vagdalt diót.Ennek a
krémnek a felét a tepsiben lévő tésztára kenem.A fagyasztóból kiveszem az egyik csomag tésztát és nagy lyukú reszelőn a diós habra reszelem.Erre rákenem a hab maradékát, arra pedig ráreszelem a másik tésztát. 180°C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranysárgára sütöm. Tálalás előtt megszórom vaníliás porcukorral és kockákra vágva kínálom.