Diós kosárka

  • 2016.02.03.
  • 6

Hozzávalók a tésztához:40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk. A nagyobb virágformával kiszaggatjuk és az alaposan kivajazott fém kosárkaformákat kibéleljük vele.Hozzávalók a töltelékhez:40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, lekvárA darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk. Minden tészta kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.A megtöltött kosárkákat tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, a formákból könnyedén ktudjuk emelni őketA kihűlt sütiket ízlés szerint bevonhatjuk csokimázzal is. Ehhez gőz felett megolvasztunk 20 dkg csokoládét és rácsorgatjuk a diós hab tetejére.