Nyári minestrone leves mángolddal

  • 2017.06.23.
  • 1

Na, jó, továbbra sem állítom, hogy ez egy igazi minestrone leves lenne, viszont nagyon gyorsan megvan és rengeteg zöldséget lehet így elpusztítani. Szóval, ha unnád már a salátákat, szerintem válts levesre!Ezúttal volt otthon fél liter maradék húsleves, így azt használtam alapnak és ettől sokkal-sokkal finomabb lett az egyszerű zöldséglevesem.
2 tányéros mennyiség következik:Hozzávaló zöldségek - mindenből egy marékkal: újhagyma felkarikázva, mángold felcsíkozva, répa felkarikázva és borsó frissen fejtve (vagy mélyhűtőből).
Először a répát és hagymát dobtam a forró levesbe és főztem 10 percig. Aztán hozzáadtam a mángoldot és a borsót és még főztem 8-10 percig.
Végül mindenki kapott a tányérjába 1-2 kanál reszelt parmezánt is.