Fekete - fehér csokihabos torta

  • 2019.03.10.
  • 7

Nemrég egy svéd oldalon találtam egy remek, újító ötletet. A blogger gyümölcstorta alapra tett egy mályvacukros, nutellás krémet. Bár mindkét alapanyag kapható cukormentes verzióban is, de az egyszerűség kedvvért ezt a megoldást most elvetettem és csak a fő a ideát tartottam meg. A tortaalap recept már adott volt, amit mascaropnes fehér és étcsokis habbal töltöttem meg. Az eredmény nemcsak szemet gyönyörködtető, de isteni finom is!Hozzávalók, 26 cm-es formához1 retro torta alap, receptet lásd ide kattintvaTöltelékhezFehér csokis réteg50g cukormentes fehér csokoládé100g mascarpone5g negyedannyi ugyanannyi150g tejszínhab4g porzselatin40ml hideg vízKeserű csokis réteg100g 85%-os keserű csokoládé150g mascarpone5g negyedannyi ugyanannyi300g tejszínhabrum vagy rumaroma, ízlés szerint 6g porzselatin60ml vízElkészítettem a tortaalapot. Míg hűlt, a jól behűtött (összesen 450ml) tejszínt kemény habbá vertem és felhasználásig hűtőbe tettem. A csokoládékat nagyobb fém tálakba tördeltem és vízgőz felett megolvasztottam. Ügyeljünk rá, hogy a csoki ne forrósodjon fel, csak folyós legyen. Ha mégis túl meleg lenne, kevergetve hűtsük le.
Fém tálkákba mértem és hideg vízzel beáztattam a zselatinokat is.A fehér csokoládét elkevertem a mascarponeval,
negyadannyival,
majd beleforgattam a tejszínhabot (150g), végül a vízgőz felett megolvasztott zselatint. A krémet a tortalapra simítottam és hűtőbe tettem.Ugyanígy elkészítettem az étcsokis habot is. A megolvasztott, langyos csokit elkevertem a mascarponeval, negyedannyival, rummal, tejszínhabbal (300g) és végül az olvasztott zselatinnal.
A krémet 15mm-es, csillagcsöves habzsákba szedtem és a fehér csokis rétegre nyomtam. Tálalásig hűtőbe helyeztem.Tipp: rum helyett ízesíthetjük narancshéjjal, instant kávéval is.
Alapötlet: Cookiesandsweets blog.