Fetás csicseriborsó fasírt

  • 2019.02.16.
  • 9

Talán sokaknak nem kell bemutatni a csicseriborsót és taglalni pozitív tulajdonságait, magas rost, fehérje, kalcium, vitamin tartalmát és nem utolsó sorban olcsóságát. Ma egy olyan receptet hoztam, ami gyors, egyszerű fogás, nem csak melegen, de hidegen is nagyon finom! Hozzávalók2 doboz csicseriborsó konzerv, 2x240g töltőtömeggel150g sárgarépa, hámozott súly1 kis csokor petrezselyem 125g feta2 tojás1-2 gerezd fokhagyma60g zabpehely1 teáskanál sütőpor sófrissen őrölt borsolaj a sütéshezA csicseriborsót leszűrtem, leöblítettem, alaposan lecsepegtettem, egy nagyobb keverőtálba tettem és összetörtem úgy, hogy kissé darabos maradjon. Ez az eset, mikor praktikusabb a hagyományos nyeles krumplitörő, mint a botmixer.
A meghámozott répát felkarikáztam, majd késes aprítóval durvára aprítottam. A petrezselymet finomra vágtam, a fetát apró kockákra. Mindhárom komponenst beleforgattam a csicseribe, a tojással, zabpehellyel, zúzott fokhagymával, sütőporral, sóval (vegyük figyelembe, hogy a feta milyen sós), borssal együtt. Tíz percet pihentettem, hogy a zabpehely kissé felvegye a nedvességet. Ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá zabpelyhet.Nedves kézzel korongokat formáztam és tálcára sorakoztattam. Egy serpenyőben ujjnyi olajat melegítettem és aranybarnára sütöttem a fasírtokat. Papírtörlőre szedtem.
Fokhagymás, snidlinges tejföllel és sok-sok ropogós salátával tálaltam.

A recept, amit átalakítottam: Emmi kocht einfach, Kirchererbsenbratlinge mit Möhren und Feta