Tejszínes gombás csirkemell

  • 2019.01.15.
  • 1

Ha egy könnyű, kiadós, gyors ebédre vagy vacsorára vágysz, akkor ez a te recepted! Körettel együtt egy óra alatt elkészíthető. A tejszínes, hagymás szósz, olvadó sajtok pont olyan finomak, mint amilyen szemet gyönyörködtetőek! Hozzávalók600g csirkemellfilé300g csiperke2 nagy fej vöröshagyma350ml habtejszín100g krémsajtfokhagyma granulátumfrissen őrölt borssókevés olaj 100g mozzarella50g trappista1 kis csokor petrezselyemA csirkemellfilét ujjnyi vastag szeletekre vágtam. Sóztam, borsoztam és megszórtam fokhagyma granulátummal. Természetesen bedörzsölhetjük friss, zúzott fokhagymával is. Félretettem és előkészítettem a többi hozzávalót.
A megtisztított gombát szeletekre, a hagymát cikkekre, a petrezselymet finomra vágtam. A mozzarellát és trappistát nagy lyukú reszelőn lereszeltem.A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Serpenyőben kevés olajat forrósítottam, a csirkemell szeletek mindkét oldalát pirosra sütöttem és
papírtörlős tálcára tettem. Ugyanebben az edényben megpirítottam a gombaszeleteket és a hagymát. Belekevertem a tejszínt, krémsajtot, sóztam, borsoztam.
Az alap felét hőálló tálba öntöttem, szorosan egymás mellé raktam a mellfiléket, majd rálocsoltam a maradék szószt. Megszórtam petrezselyemmel, a reszelt sajtokkal és sütőbe tettem. Fél óra alatt sajtok szépen megolvadtak és megpirultak.
Tésztával tálaltam, de nokedli és gabona köretek is jól illenek hozzá!