Bébispenótos bulgur

  • 2021.02.22.
  • 7

Amióta felfedeztük a bulgurt,
igen kedvelt alapanyag lett a konyhánkba. Sokszor készítem köretként, de a bulguros egytálételek is nyerőek nálunk, ebédre vagy vacsorára is jó választás lehet. Lényegében amikor rizst használnánk, azt bulgurral helyettesítem. Nekem sokkal jobban ízlik mint a rizs, és próbálom különböző zöldségekkel társítani, hátha így még több zöldséget fogyasztunk. Eddig mindegyik variáció finom lett, és előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészül. Ezt a bébispenótos bulgurt azoknak is ajánlom, akik nem rajongnak a spenót iránt. Próbáljátok ki ti is, meglátjátok milyen finom. És egészséges! :)
Hozzávalók 2-3 főre:- 2 ek olívaolaj- 1 közepes vöröshagyma vagy 3 újhagyma fehér része- 2 gerezd fokhagyma- 13 dkg bulgur- kb. 1 tk só, vagy ízlés szerint- bors ízlés szerint- 3 dl alaplé vagy víz- 1/2 citrom frissen facsart leve- 12 dkg friss bébispenótElkészítés:Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk, majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, párszor átkavarjuk, majd a bulgurt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd az alaplevet is hozzáadva, alaposan összeforgatjuk, majd födő alatt, párszor megkavarva kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Ha már puhára főtt a bulgur, meglocsoljuk a citromlével, rászórjuk a bébispenótot, ami a hőtől szinte azonnal összeesik. Lehúzzuk a lángról és máris tálaljuk.Önmagában, salátaként is kínálhatjuk, de köretként is tökéletes választás lehet.