Sütőben sült csibefasírt olajos magvakkal

  • 2020.09.26.
  • 4

Bevallom, én nem szeretem a sertéshúsból készült fasírtot, alig bírok megenni egy darabot és azt is jó sok mustárral és kenyérrel. Azonban amióta kipróbáltam a sütőbe sült csibefasírtot, rájöttem, hogy mégis szeretem az e fajta húsgombócot. :) Izében és hozzávalóiban is eltér a megszokott fasírttól, és elhagyható a bő olajban való sütése is. Gazdagíthatjuk különböző fűszerekkel is, de én most olajos magvakat tettem bele. Nagyon finom lett, készítsétek el ti is, bátran ajánlom!Salátával, párolt zöldségekkel, főzelékkel vagy kedvenc köretünkkel tálaljuk.Hozzávalók:- 420 g darált csirkemell- 1 ek zabpehelyliszt (ledarált zabpehely)- 20 g sós pisztácia- 20 g dió- 15 g mogyoró- 1 tk só- 1 ek aprított petrezselyemzöld- 2 gerezd átnyomott fokhagyma, vagy ízlés szerint- 2 ek olíva olaj- 1 tojás- só, bors ízlés szerint+ kevés olaj a formázáshozElkészítés:A zabpelyhet a magvakkal együtt aprítógépben ledaráljuk.A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk. Kockákra vágjuk és ledaráljuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadunk minden hozzávalót és alaposan összedolgozzuk.Folpackkal letakarjuk és hűtőbe tesszük fél órát, de akár egy egész éjszakát is.Ezután olajos kézzel megformázzuk a húsgombócokat és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Egy kicsit lelapítjuk, majd egy olajos ecsettel lekenjük a fasírtokat.180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük. Félidőnél megfordítjuk a fasírtokat, lekenjük olajjal a tetejüket, majd készre sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
18 darab 27 grammos fasírt lesz ebből az adagból.