Kókuszos-csokoládés fakanalas kocka

  • 2020.07.07.
  • 0

Kókuszos - csokis süteményre vágytunk ........ minél hamarabb. :D Eszembe jutott, hogy még régebben készítettem egy kókuszos fakanalas sütit, kókuszkocka leegyszerűsítése gyanánt, és az milyen finom volt és gyorsan is elkészíthető. Akkor hagyományos hozzávalókból készült és egy kicsit más recept szerint, most durum lisztből készítettem a tésztát, és cukor helyett eritritet használtam. Jelentem, így is nagyon finom lett. :)Ha ti is nagy kedvelője vagytok a kókusz-csoki párosnak, akkor ki ne hagyjátok ezt a sütit. Bizton állítom, hogy nagy sikere lesz.Amennyiben hagyományos hozzávalókból készítenéd el, ezen a linken megtalálod a receptet.Hozzávalók a tésztához:- 5 dkg kókuszreszelék- 18 dkg durum liszt- 1 csipet só- 1/2 cs. sütőpor- 5 tojás- 8 dkg eritritHozzávalók a csokimázhoz:- 8 dkg étcsokoládé- 0,5 dl tej- 1 dl cukrozatlan tejszínMegj.: Ha édesebben szeretnéd a csokis mázat, akkor nyugodtan adhatsz hozzá 1-2 tk mézet vagy cukrot. Kóstold
meg, és ízlés szerint adagold az édesítőt.Tetejét díszíteni: - 2-3 ek kókuszreszelékElkészítés:A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk. Egy tálba szórjuk, majd a lisztet, sót és sütőport is hozzáadva összekeverjük.Az egész tojásokat az eritrittel habosra keverjük, amíg kivilágosodik és megnő a térfogata.Egy spatulával, több részletben hozzáforgatjuk a kókuszos-lisztes keveréket, majd egy sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!A sütőből kivett, még forró süteménybe egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk.A csokis máznak valókat egy lábasba mérjük, majd lassú tűzön, folyamatosan keverve felmelegítjük. Amikor a csoki már kezd olvadni, levesszük a lángról, és addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen elolvad és egy egynemű, sima és fényes mázat kapunk. Ha szükséges, még visszatesszük a lángra, de vigyázzunk nehogy felforrjuk vagy leégessük!A kihűlt sütemény tetejére öntjük a csokimázat, elsimítjuk, hogy mindenhova kerüljön a mázból és belefolyjon a lyukakba, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.