Egyszerű répatorta sajtkrémmel

  • 2020.04.08.
  • 8

Még tavaly ősszel készült ez az egyszerű répatorta sajtkrémmel, és mivel most újra aktuális, így ezt a süteményt ajánlom nektek Húsvétra. Ha nem szeretnétek sok időt eltölteni a konyhába, akkor mindenképpen ez a finom süti az ideális választás. Könnyen és gyorsan előkészítjük a tésztamasszát, majd a sütő elvégzi a nehezét, kihűtjük, tetejére kenjük az ízesített krémsajtot és máris fogyaszthatjuk. :)
Nagyon finom, egészséges alapanyagokból készült sütemény. Ha tehetitek készítsétek el, nem fogjátok megbánni.Hozzávalók a tésztához:- 3 tojás- 15 dkg eritrit- 1 dl frissen facsart narancslé- 1/2 kezeletlen citrom héja- 1/2 kezeletlen narancs héja- 0,8 dl olívaolaj (napraforgó olaj)- 25 dkg finomra reszelt sárgarépa- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt- 1/2 cs. sütőpor- 1 csapott tk mézeskalács fűszerkeverék- 1 tk őrölt fahéj- 1 csipet só- 6 dkg darabosra vágott dióMegj.: Az eritrit helyett édesíthetjük (barna)cukorral, teljes kiőrlésű búzaliszt helyett pedig használhatunk finomlisztet.Hozzávalók a krémhez:- 12,5 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)- 3 tk porított eritrit vagy ízlés szerint- 1 mk vanília paszta- 1/4 kezeletlen citrom reszelt héjaMegj.: Ha nincs vanília
pasztánk, akkor használhatunk 1 csomag vaníliás
cukrot.Díszíteni:- darabos dió- reszelt citromhéj- sárgarépa csíkokElkészítés:A diót durvára vágjuk, a narancsot pedig kifacsarjuk.A lisztet kimérjük és hozzákeverjük a sütőport, a fűszereket és a sót.A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk, majd kislyukú reszelőn lereszeljük.A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd alacsonyabb fokozatra állítjuk a mixert, és vékony sugárba hozzáöntjük a narancslevet és az olajat. Ezután hozzáadjuk a reszelt citrushéjakat és a reszelt sárgarépát, végül pedig a lisztes keveréket is hozzáforgatjuk.Egy 23 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd belesimítjuk a tészta masszát.Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!)A sütőből kivéve, 5 percig pihentetjük a formában, majd egy éles, vékony pengéjű késsel óvatosan körbevágjuk, levesszük a forma karimáját, az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.A krém hozzávalóit simára keverjük, majd a kihűlt sütemény tetejére simítjuk.Kedvünk szerint díszítjük.Megj: Krém helyett adhatunk hozzá házi barack- vagy szilvalekvárt, vagy csak önmagában is fogyaszthatjuk, esetleg egy kevés porcukorral megszórva.