Avokádós tonhalkrém

  • 2020.04.27.
  • 6

Ha van érett avokádónk, legtöbb esetben szendvicskrém vagy mártogatós készül belőle. Most ez az avokádós tonhalkrém készült, amit kenyérre kenve, akár mártogatósként zellerszárral vagy sárgarépával is fogyaszthatjuk. Igaz, hogy nem a legétvágygerjesztőbb a színe, viszont gyorsan elkészül, egészséges és ízletes.Egy gyors reggelire vagy vacsorára kiváló választás lehet.Hozzávalók:- 1 érett avokádó- 1 olajos tonhalkonzerv (160 g)- 1 tk mustár- 2 tk tejföl- 1/2 citrom leve- 1 kisebb lila hagyma (vagy 1-2 szál zöld hagyma)- 1/4 piros kápia paprika- 1 ek apróra vágott friss kapor- só, bors ízlés szerintElkészítés:A hagymát megpucoljuk és megmossuk, majd kisebb kockára vágjuk.A tonhalról az olajat lecsepegtetjük.Az avokádót félbe vágjuk, magját kivesszük, majd egy evőkanál segítségével a húsát elválasztjuk a héjától.Tegyük robotgépbe, locsoljuk meg a citromlével, majd a kápia paprika kivételével, a többi hozzávalót is hozzáadva addig turmixoljuk, amíg egy sima, egynemű krémet kapunk. Végül az apróra vágott piros paprikát is hozzákeverjük.Ha nincs robotgépünk, akkor egy magasabb falú edénybe tegyünk minden hozzávalót (a paprika kivételével), majd botmixerrel dolgozzuk krémesre.Kóstolás után ízesíthetjük még sóval, borssal vagy citromlével.Azonnal is fogyasztható, de ha később tálalnák, akkor tegyük hűtőbe.