Szilvalekváros-túrós kiflik

  • 2019.10.17.
  • 5

Szeretjük az ilyen egyszerű kifliket, legyenek bármivel is megtöltve. Most a tésztájában tehéntúró került, és idei házi szilvalekvárral töltöttem meg.Nekünk nagyon ízlett ez a szilvalekváros-túrós kifli, igen-igen rájártunk, nem tudtunk betelni vele. Ha valami könnyen és gyorsan elkészíthető süteményre vágynátok, bátran ajánlom elkészíteni.Hozzávalók a tésztához:- 12 dkg tehéntúró- 1 tojás- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja- 1 tk vanília paszta- 1 ek méz- 25 dkg finom liszt- 1/2 cs. sütőpor- 5 dkg szobahőmérsékletű vaj- szükség esetén 2-3 ek tejfölHozzávalók a töltelékhez: - 4 ek házi szilvalekvárTetejét megszórni: - porcukorElkészítés:Egy keverőtálba mérjük a tehéntúrót, hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat, a vaníliát és a mézet, majd egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a szoba-hőmérsékletű vajat, és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Cipóvá formáljuk és 10 percet pihentetjük.Ezután a tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, egy lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú körlappá nyújtjuk. Megkenjük 2 evőkanál lekvárral, majd 16 körcikkre vágjuk. Szélesebb felüktől feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.)Rácsra téve kihűtjük, majd vaníliás porcukorral enyhén megszórva kínáljuk.