Újhagymás-paradicsomos tojáskrém

  • 2018.08.14.
  • 9

A férjem nagyon szereti a tojást, ezért igyekszem minél változatosabban felhasználni ezt az alapanyagot. Amikor megláttam a Kifőztük Gasztromagazin oldalán ezt az újhagymás-paradicsomos tojáskrémet, nem volt kérdés, hogy elkészítem én is a saját verziómat. Végtelenül egyszerű elkészíteni, kedvünk szerint tehetünk bele több vagy kevesebb hagymát, paradicsomot és akár zöld fűszerekkel is feldobhatjuk.Hozzávalók:- 4 tojás- 2 tk mustár- 3-4 ek görök joghurt- 1-2 szál újhagyma- 1 paradicsom- só, borsElkészítés:A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük, megpucoljuk és megvárjuk míg teljesen kihűlnek.
Ezután finomra reszeljük, hozzáadjuk a mustárt, a joghurtot, az apróra vágott hagymát (zöldjével együtt) és simára keverjük. Joghurtot csak annyit adjuk hozzá, hogy egy könnyen kenhető masszát kapjunk.Végül a kisebb kockára vágott paradicsomot is hozzákeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.Azonnal is fogyaszthatjuk, de hogy az ízek összeérjenek, tegyük pár órára hűtőbe.