Köménymagos háromszögek

  • 2017.09.08.
  • 1

Ha sósra vágynátok, de nincs időtök sokat tevékenykedni a konyhába, akkor nyugodtan készítsétek el ezeket a köménymagos háromszögeket. Ugyan élesztős a tésztája, de nem kell keleszteni, csak gyúrjuk, nyújtjuk és kivágjuk, és máris mehet a sütőbe. Végtelenül könnyű elkészíteni, és finom is.Hozzávalók:- 25 dkg liszt- 1/2 cs. szárított élesztő- 1 tk tengeri só- 3 tk őrölt köménymag- 10 dkg vaj- 1 tojássárga- kb. 3 ek tejfölTetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk vízTetejét szórni: - kb. 2 ek köménymagElkészíteni:A lisztet és sót egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Rászórjuk a szárított élesztőt és az őrölt köménymagot, majd a tojássárgát is hozzáadva összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.Pihentetés nélkül kinyújtjuk 5-7 mm vastagságúra, lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és megszórjuk a köménymaggal. Derelyevágóval tetszőleges formájúra vágjuk.Sütőpapírral bélelt lemezre rakosgatjuk a kivágott háromszögeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!