Majonézes krumpli

  • 2014.01.22.
  • 3

Az a baj a majonézes krumplival, hogy nagyon szeretem és mindig degeszre eszem magam, aztán meg beteg vagyok tőle. Azért is próbálta a majonézt egy kicsit hígítani a joghurttal, talán így nem annyira megerőltető a gyomornak, vagy lehet hogy csak kevesebbet kéne enni és akkor nem lenne semmi gond. :DHideg és meleg sültekhez egyaránt kitűnő köret, de akár csak önmagában is nagyon finom.Hozzávalók:- 50 dkg krumpli- 1 lila hagyma- só, borsHozzávalók a majonézhez:- 1 tojássárgája- 1 tk mustár- 1 dl olaj- 0, 5 dl tejföl vagy natúr joghurt.Elkészítés:A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk. Enyhén megsózzuk. A hagymát megtisztítjuk, majd félbe, illetve vékony szeletekre vágjuk.A majonézhez, a tojássárgát elkavarjuk a mustárral, majd vékony sugárban hozzáöntve az olajat, kikavarjuk. A kész majonézt a tejföllel vagy joghurttal hígítjuk.Ezután a majonézhez hozzáadjuk a krumplit és hagymát, és óvatosan összeforgatjuk. Egy pici borssal meghintjük, majd sózzuk ízlés szerint.Hidegen tálaljuk.