Kedvenc paradicsomsalátám

  • 2013.09.28.
  • 0

Nagyon régen írtam már ide, ennek több oka is van. Egyrészt sokat dolgozom, másrészt a gyerekeimre fordítom a kevés szabadidőmet. Főzök is persze, de sok újdonságra nincs sem lehetőség, sem idő: a kölykök ragaszkodnak a megszokott kedvencekhez, és az időfaktor is korlátoz.
Most egy nevetségesen egyszerű salátával jövök, aminek a nagyszerűsége pont ebben rejlik. Mivel még kapható jó érett paradicsom, sőt a kiskertben is akad néhány, érdemes elkészíteni.
Lehet belőle előétel, főételhez kísérő, de jó kenyérrel, pirítóssal könnyű vacsorának is elmegy, ebben az esetben mozzarellával, fetával fel lehet dobni.
Recept6 közepes paradicsomegy közepes lilahagymasó, borscsipet cukorfél citrom2 evőkanál olívaolajszárított oreganóbazsalikom, menta, petrezselyem tetszés szerintA paradicsomokat félbe, majd a feleket négy-hat darabra vágom, és tálba teszem. A megtisztított lilahagymát félkarikákra szelem, a paradicsomra szórom. Az alapanyagokat tetszés szerint meghintem sóval, cukorral, kevés borssal, szárított oreganóval, ráöntöm az olajat és facsarok rá citromlét (nem kell a fél citrom összes leve). Jól behűtöm, tálaláskor bazsalikom, menta vagy petrezselyemlevéllel szórom meg.A recept eredetileg a Bezzeganyán jelent meg.