Frozen torta

  • 2015.07.07.
  • 2

Elég nagy kihívás volt számomra ez a torta,de úgy érzem,nagyon jól sikerült. Volt egy alap elképzelése a szülinaposnak,amiből valahonnan elvettem,mást pedig hozzáraktam. A végeredmény pedig magáért beszél.A felső szint egy málnás joghurtos torta. Az alsó pedig egy hagyományos gesztenyés torta volt.Málnás joghurt tortaVizes piskóta3 tojás3 e.k víz6 e.k cukor6 e.k lisztJoghurt krém400g málnás joghurt4 dl tejszín6 lapzselatin
10 dkg málnaA tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorra felhabosítjuk,közben hozzáadjuk a vizet.A lisztet elkeverjük benne,végül a fehérje habot óvatosan beleforgatjuk. Alul sütőpapíros,kis kerek tortaformában,175 fokon kb 20 percig sütjük. Sütő függő,figyelni kell. A lapot 3-ba vágjuk.
A krémhez a joghurtot egy textil pelenkán,szűrőbe téve lecsepegtetjük. A zselatínt beáztatjuk. A joghurtot meglangyosítjuk es a kinyomkodott zselatin lapokat elkeverjük benne. Nem főzzük!!! Közben a jól behűtott 30%-os tejszínt felverjük és a kihűlt joghurthoz keverjük.
Az egyik lapot visszahelyezzük a karikába. A krém felét rátesszük. Aztán a másik lap,krém másik fele és a harmadik lap. Egy éjszakára hűtőben dermesztjük.Mivel burkoltam,így körbe és a tetejére nem a krém,hanem vajkrém került.Ehhez:
15 dkg margarin15 dkg porcukorral
kikevertem és ezzel vontam be a torta tetejét valamint az oldalát.NBurkoláshoz használtam kb 1,5 kg halvány kék és 1 kg fehér tragantot.Olafhoz egy icipici piros es egy kevés fekete kellett