Banános csokis muffin (vegán)

  • 2016.04.27.
  • 7

Már áradoztam egyszer Kristóf szakácskönyvéről a vöröslencsés dahl kapcsán, most újra megteszem! Ezúttal édességet készítettem, méghozzá A muffint, aminek a híréről már jóval a könyv előtt

hallottam. Őszintén szólva nekem a saját muffin alapreceptem sokkal jobban bejön, de az nem tej- és tojásmentes, de még csak nem is diétás. Mindenesetre ez a tészta is jó, finom puha lesz és szépen megdagad. :)
A recept itt is elérhető, ezt használtam, de csak fél adagot készítettem.
Hozzávalók (6 darabhoz)- 1 csésze liszt (nálam fele zabpehelyliszt, fele teljes kiőrlésű tönkölyliszt)- fél csomag sütőpor- fél csésze édesítő (nálam xilit)- mokkáskanálnyi fahéj- fél csésze növényi tej (nálam zabtej)- 2 evőkanál olívaolaj- 1 kisebb banán villával összetörve- fél csészényi apróra vágott cukormentes étcsokiElkészítésA hozzávalókat a megadott sorrendben összekeverjük. Ha túl száraz lenne egy kevés folyadékot adhatunk hozzá, nekem így volt tökéletes.
Muffin kapszlikba töltjük és 180°-os sütőben körülbelül 20 percig sütjük.A tetejére tehető csokimáz*, de anélkül is tökéletes!
* csokimáz: 1:2:3 arányban szoktam keverni por állagú édesítőt,
kakaóport,
és forró vizet. Ha nagyon sűrű lenne megy még hozzá egy pici víz.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!